Olika typer av friskvård

Om din arbetsgivare är ansluten till en Friskvårdsaktör kan du boka friskvård hos mig via dem. Jag är ansluten till Epassi fd Actiway.
Det brukar även gå bra att lämna kvitto till arbetsgivaren för att kunna utnyttja friskvårdsbidraget. 


De friskvårdstjänster som jag erbjuder är Coaching, Stresshantering, Meditation, Mindfulness, Kostråd , Viktnedgång & motion och Reikibehandling.
Du kan läsa mer om hur jag jobbar med det  här nedanför.

Meditation

Genom meditation kan du stilla tankar och oro genom att du fokuserar på något annat än det för en stund. Genom guidade meditationer kan du komma åt känslor och lösningar på frågeställningar som kan vara svårt att nå när den logiska delen av hjärnan tar över och ska vara problemlösare. En guidad meditation kan lotsa dig till andra känslor och målbilder än de du hittar när du är orolig och försöker hitta en lösning.

Mindfulness

Mindfulness är att vara här och nu, fokusera på andetaget och stilla sig. I mindfulness strävar vi efter att inte värdera utan bara observera och notera hur saker är. Det finns många övningar man kan göra som alla strävar efter att aktivera kroppens lugnande system, det parasympatiska nervsystemet. I mindfulness handlar det bland annat om att stanna i känslan till dess att den klingar av istället för att göra något för att få känslan att försvinna genom att prestera.

Stresshantering

När man utsätts för mycket stress utan regelbunden återhämtning och avslappning ökar spänningarna i kroppen. Axlarna åker upp och det är lätt att få ont i huvud, nacke och axlar. När stressen har pågått länge kan det hända att sömnen blir sämre. Kanske vaknar man vid fyratiden på morgonen av stresstankar som surrar i huvudet. Den ökade tröttheten gör det lätt hänt att välja snabba kolhydrater för att få en energikick som kortsiktigt känns uppiggande. Tröttheten gör också att det är lätt att ta en till kopp kaffe för att piggna till. Motion hinner man inte med för allt annat som ska göras först. Och så vill man ju komma i säng i tid på kvällen eftersom man är så trött. Försämrad sömn, spänningar i kroppen, snabba energikickar från kaffe och mat ger lätt ökad oro och stress. Det är lättare att bli sjuk när kroppen inte är i balans. Det kan lätt bli en negativ spiral som är svår att komma ur.

När du kommer till mig för att jobba med stresshantering börjar vi med att titta på vad det är som stressar dig. Vi tar reda på vad det är som är lätt för dig att förändra för att bryta den negativa spiralen. Vi sätter upp ett önskat läge och tittar på hur du kan ta dig dit. Vi sätter upp delmål för att se rörelsen mot förändring. Jag jobbar med meditation och mindfulness för att skapa avslappning och få syresättning av din kropp och själ.

Kostråd, viktnedgång och motion

När man har gått upp i vikt är det lätt hänt att man blir ledsen och besviken. Man kanske börjar gömma sig i stora kläder för att man skäms över sin viktuppgång. Man kanske inte känner sig bekväm med att visa sig i träningskläder på ett gym, så man tränar inte. När man är ledsen är det lätt hänt att man äter mer, tröst-äter. Den mat man väljer då kanske inte heller är den bästa. Man kanske väljer att äta snabba kolhydrater som ger en snabb belöning. Kroppen sätter då igång att ta hand om all energi man har stoppat i sig. Det resulterar i ett högt insulinpåslag som ger trötthet och energilöshet, så vi äter mer – snabba kolhydrater. Nu är den onda cirkeln i gång. Dålig mat ger ett ökat sug efter dålig mat. Viktuppgång ger en nedstämdhet som gör att man slutar röra på sig. Dålig mat och lite motion ger ökad trötthet som i sin tur ger ökat sug efter mat.

Vill du ha en mer hälsosam livsstil, gå ner i vikt och motionera mer?
Tillsammans tittar vi på din livssituation och hittar ett realistiskt mål för vårt arbete framåt. Vi tittar på varför din livssituation ser ut som den gör och utforskar vad som är möjligt att förändra. Med hjälp av delmål och uppföljning, skapas din förändring så att du kan bryta den onda cirkeln. Jag jobbar med mindfulness och meditation för att du ska få lugn och lättare få kontakt med känslorna.