Vad vill du ta tag i efter semestern?

Hoppas att du har kunnat vila så mycket som just du behövt den här sommaren! När man får tid till eftertanke kan nya funderingar komma upp till ytan. Vill du jobba med det du jobbar med? Är det dags att börja träna och anmäla dig till den där tävlingen? Kanske är det dags att skaffa en ny hobby? Eller är det någon relation som skaver? Har du oroliga tankar kring hur det ska bli för dig i framtiden? Oavsett vilka funderingar du har eller har haft kan du få hjälp och stöd av mig genom coaching, samtalsterapi eller par- och relationsterapi. Du kan läsa mer om de olika terapiformerna här på hemsidan.

Varmt välkommen att boka en tid hos mig!

20% rabatt på Reikibehandling i juni 2022

Under juni månad 2022 ger jag dig 20% rabatt på Reikibehandlingar. Reiki är en djupt avslappnande metod som aktiverar kroppens egna energiflöde. Det är en handpåläggnings- och beröringsmetod som främjar hälsa och påskyndar kroppens egen självläkning & återhämtning. Reiki metoden är nu 100 år gammal och har starka influenser från sanskrit/vedan, Kikon (japansk qi gong), och buddhism. För bästa effekt bör du ta emot Reiki varje eller var annan vecka och helst fyra behandlingar. Du kan läsa mer om Reiki här.

Reiki räknas som Friskvård så du kan betala med ditt Friskvårdsbidrag. Jag är ansluten till Epassi men de flesta arbetsgivare godkänner att man lämnar in ett kvitto och får ersättning för sitt utlägg för friskvård.

Varmt välkommen att boka en tid hos mig!

Stråla ikapp med solen

Nu är äntligen värmen här! Solen strålar och värmen har börjat tina upp jorden igen. Räcker det för att du ska kunna stråla ikapp med solen eller behöver du hjälp att hitta energin igen? Hos mig kan du få hjälp att se vad som hindrar dig från att stråla.

Pandemins påtvingade isolering kan göra att det är svårt att komma igång när restriktionerna äntligen har släppts. Längtan finns där men orkar jag ta tag i den? Många upplever en känsla av att ha fått syn på en introvert sida av sig själva under pandemin, att det var ganska skönt att inte behöva träffa andra människor.

Kanske har det blivit för mycket stillasittande av att jobba hemifrån? Den enda rörelsen blir den till och från kaffebryggaren/vattenkokaren och mikron. Är det dags att komma igång att motionera igen?

Jag erbjuder coaching som är framåtriktat och syftar till att få saker att ske. Coaching har ett tydligt mål som vi jobbar mot. Målet kan vara att börja motionera, börja umgås med människor igen, byta jobb, gå ner i vikt etcetera.

Jag erbjuder samtalsterapi som tittar på vad som har varit och vad som har format beteenden, känsloreaktioner och strategier och utforskar nya sätt att agera på som strävar mot den önskade förändringen.

Jag erbjuder par- och relationsterapi. Det kan vara terapi mellan förälder och barn, äkta makar, sambos, vänner, arbetskamrater eller syskon. I par- och relationsterapi får bådas röster bli hörda, behov lyfts till ytan och kommunikations- och reaktionsmönster utforskas.

Varmt välkommen att boka en tid hos mig!

Nu kan du även få Reikibehandling hos mig

Ibland sätter sig ohanterade känslor i kroppen. Hos mig kan du därför även få Reikibehandling. Reiki är en djupt avslappnande energimetod som främjar kroppen egna läkningsprocesser. Det är godkänt som friskvård och klassas som rehabiliterande behandling. Reiki främjar, mildrar, lindrar och påskyndar kroppens återhämtning och självläkning. Behandling med Reiki ger omtanke och beröring och en djup avslappning. Det kan användas vid stress, utmattning, sjukdom, trauma, fysiska skador, psykisk ohälsa och depression.

En Reikibehandling innebär varsam fysisk beröring och omtanke. Bland annat placerar jag mina händer på vissa positioner på kroppen som motsvarar våra sju chakran. Det är inte ovanligt att du som får Reiki somnar under behandlingen. Känslan av att få Reiki är en varm och lugn känsla. Musklerna slappnar av utav beröringen och värmen kan sitta kvar i flera dagar. Du kan även uppleva en pirrning i kroppen när spänningar släpper och cirkulationen ökar. Fötterna kan också upplevas som tyngre då kroppen blir grundad. Känslor som ligger vilande kan komma upp till ytan, därför kan både tårar och skratt träda fram under behandlingen.

Varmt välkommen att boka en Reikibehandling hos mig!

Har du oroliga tankar och jobbiga känslor?

Ibland är det lätt att kidnappas av oroliga tankar och känslor. Då kan det vara skönt att lära sig metoder för att lugna kropp och sinne. Mindfulness och medveten andning är ett sätt. Att sedan gå från att tänka logiskt till att stanna upp och känna in vad det verkligen är som pågår inuti dig är nästa steg. Tankar är tankar och inte per automatik en sanning. Känslor har vi hela tiden, även de vi inte vill ha eller tycker om men genom att acceptera att känslorna finns där är det lättare att få dem att klinga av. Tillsammans kan vi utforska vilka känslor och behov du har och hur du kan hantera dem och få dem tillgodosedda. Du kan lära dig hur ditt vuxna jag kan hjälpa ditt lilla jag.

Vill du ta tag i ditt liv och skapa positiv förändring?

Att gå i terapi är utvecklande och ger dig möjlighet att utforska vilka mönster och beteenden som du har skapat i ditt liv. Kanske behövs de inte längre. Ibland tror vi inte att förändring är möjlig och det kan skapa en känsla av hopplöshet. Vi kanske gör saker mer för andras skull än för vår egen. När vi sedan inte möts av tacksamhet från dem vi gör det för är det lätt att tappa energin. Vi försöker att göra rätt men ändå känns det inte bra. Det kanske är dags att sätta dina egna behov först? Det betyder inte att du blir egoistisk och struntar i alla andra, det betyder bara just det att sätta dig själv och dina egna behov först. Jag brukar likna det vid säkerhetsinstruktionen på flyget där man informerar om att i händelse av tryckfall i kabinen sätta på syrgasmasken på sig själv innan man hjälper någon annan.

Det här är bara ett exempel på vad man kan behöva hjälp med. Du kanske behöver hjälp med något annat: Trassliga relationer, oro, ensamhet, rädsla, arbetslöshet eller något annat

Just nu får nya klienter som kan komma på morgon- och förmiddagstider 30 % rabatt på tio samtal som bokas före 17 december och genomförs före 31 mars 2021.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Behöver du tala med någon om din oro?

Så här i virustider är lätt att känna sig orolig och känna stark stress inför framtiden avseende både sin egen hälsa och anhörigas hälsa. Nyhetsflödet talar om arbetslöshet, ekonomisk nedgång i Sverige och världen, hur många som är sjuka och hur många som har dött. Det kan bli väldigt jobbigt att hela tiden se och höra all denna information, det kan skapa stark oro.

Nu är det dags att fokusera på vad du kan påverka istället för vad du inte kan påverka.

Ett stödjande samtal kan hjälpa dig att få lite lugn i kaoset, komma ner i varv och få tala om din oro. Tillsammans reder vi ut alla tankar. Jag hjälper dig bland annat med mindfulness-övningar.

Vi kan samtala via Skype eller promenera utomhus och samtala

Jag kan tipsa dig om att se en video på YouTube av Dr Russ Harris som ger dig tips på hur du kan hantera din oro. Videon heter Face Covid – How to Respond Effectively to the Corona Crisis. Obs, endast bild nedan. Gå in på YouTube och sök efter videon där.

Från förälskelse till en långvarig kärleksrelation

Att ta sin relation från förälskelse till en långvarig kärleksrelation är något som inte alla par klarar av. För att förstå lite mer om vad det kan bero på behöver man känna till hur de olika faserna ser ut.

Den första fasen är förälskelsefasen då ni ägnar all tid och uppmärksamhet åt varandra. Ni känner inte hunger och trötthet på samma sätt som annars utan är helt uppslukade av varandra och relationen. Partnern har inga fel och brister. Ni har mycket sex och kontaktskapande närhet. Ni ägnar all ledig tid åt varandra. Den här fasen brukar vara under ca sex månader, max ett och ett halvt år.

När förälskelsen sedan klingar av och ska gå över i en kärleksrelation kan det som tidigare var så fantastiskt inte kännas lika bra längre. Rent fysiskt går era kroppar in i vardags läge dvs. ni börjar känna hunger och trötthet igen och börjar längta efter era gamla vanliga mat- och sov rutiner. Sex får inte längre ta lika stort utrymme i er vardag. Kanske börjar ni också se att partnern har sidor och egenskaper som ni inte tidigare upptäckt och som framstår som mindre bra när förälskelsen har lagt sig. Ni kanske känner en längtan efter att träffa kompisar och att ta upp er egen träning eller hobby igen. Behovet av egen tid ökar.

En del par klarar inte riktigt av den här övergången. Allt det där som var så underbart till en början kan kännas som en börda för en del och som en förlust och saknad för andra. Nu är det viktigt att tala om den nya situationen med varandra. Se till att båda känner att de har egen tid och att det även finns gemensam tid för relationen. För att skapa bäst förutsättningar för en långvarig relation behöver båda ha tillgång till lika mycket egen tid och känna sig nöjda med den gemensamma tiden och vad den innehåller. De som känner en tomhet när partnern börjar göra saker utanför relationen behöver ta ansvar för att fylla sin egen tid med eget innehåll. En person som vill att partnern ska fylla hela dess liv med innehåll kommer troligtvis få partnern att känna sig kvävd i relationen.

Det här och mycket annat kan ni få hjälp med i parterapi. Ibland är det svårigheten att tala om saker som ställer till problem, andra gånger är det olika förväntningar på relationen som ställer till problem.

Jag hjälper er att komma vidare.

Vill du vidareutvecklas?

Vill du skapa förändring i ditt liv? Behöver du tala med någon om hur du har det? Att gå i terapi hos en samtalsterapeut i psykosyntes är att bestämma sig för att arbeta med sig själv på djupet. Då påbörjar du en resa där du möter hela dig – kropp, själ, tankar och känslor. Tillsammans med mig undersöker du det som du tog med dig till terapin. Som samtalsterapeut i psykosyntes arbetar jag med förebyggande friskvård. Psykosyntesen tar vara på det positiva och friska och använder det som utgångspunkt för att lösa upp knutar och skapa självinsikt. Min uppgift som terapeut är att möjliggöra personlig utveckling och stödja dig i olika skeden där kris och inre kaos tycks göra det svårt att hantera livssituationen. Jag arbetar under tystnadsplikt. Samtalsterapi bygger på samverkan. I januari och februari får du som vill börja gå i samtalsterapi hos mig, rabatt på de tre första samtalen som du bokar hos mig före 29 februari 2020. Det bästa är att vi ses en gång per vecka för att hålla processen levande.
Varm välkommen att möta dig själv!

Dags för ett nyårslöfte?

Ett vanligt nyårslöfte kan vara att börja träna eller skapa en yttre förändring. Vi är många som skaffar träningskort på gym i januari. Vi är också många som går dit en eller två gånger för att sedan tappa motivationen att fortsätta.

Vill du skapa förändring på riktigt? Vill du börja träna din självkänsla och motivation inifrån? I samtalsterapi gör vi det. Mina verktyg och tekniker som terapeut hjälper dig att identifiera mål och syfte med ditt liv. Antar du utmaningar längs din väg utvecklas du personligen. När du förstår varför du beter dig som du gör, har du möjlighet att omsätta insikter i praktiskt handlande där viljan är central.

Det är alltid lättare att få ordning på utsidan när insidan är i balans! Just nu har jag ett erbjudande där du får 20% rabatt på ordinarie pris under januari 2020 när du börjar gå i samtalsterapi, parterapi eller coachning hos mig.